Başkan Turgut: "Kültür Haftası amacına ulaştı"

Başkan Turgut: "Kültür Haftası amacına ulaştı"

Başkan Turgut: "Kültür Haftası amacına ulaştı"


Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, bu yıl 43. cüsü kutlanan Kültür Haftası'nın, uluslararası boyutta en iyi şekilde yapıldığını ve festivalin amacına ulaştığını belirtti.

Silifke kültürünü, Kültür haftası içerisinde yer alan etkinliklerle yurt dışından ve yurt içinden gelen misafirlere en iyi şekilde tanıttıklarını ifade eden Başkan Turgut, "Silifke kültürel zenginlikler açısından önemli bir ilçedir. Bu bakımdan her yıl kültür haftamızda yöremize özgü kültürel değerleri ön plana çıkarıyoruz. Bu festivalimizi de Sokak Basketbolu, Heykel Sempozyumu, Kent Sempozyumu, Tiyatrolar, Halk Dansları, Sergiler, Tenis Turnuvaları gibi daha fazla kültür, sanat ve spor ağırlıklı kutlamak istedik. Ülkemizde yaşanan hain terör saldırıları ve verdiğimiz şehitler dolayısıyla bu festivalimizde akşam konserlerini iptal etmiştik. Memleketimizin her gün bir köşesine şehit haberi düşerken, bizim gösterişli ve coşkulu bir şekilde festival yapmamız mümkün olamazdı. Bu yılda daha sade, kültürel ve sanat ağırlıklı bir festival olsun istedik.

Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen hemşerilerimiz ve özellikle ilçe sakinlerimiz bu duruma gayet anlayış gösterdiler ve hemfikir oldular.

Bilindiği gibi 1974 yılında Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak başlayan ve 1979 yılına kadar bu isimle adlandırılan festivalimiz, 1979 yılından itibaren Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1996 yılında ise Uluslararası Silifke Kültür Haftası adı altında bugünlere kadar ulaşmıştır. 43 yıldır aralıksız kutlanan Silifke festivalinin, diğer festivallerden farkı ülke içerisinde yapılan 3. büyük festival olmasıdır.

Silifke Kültür Haftası’na 2000 yılından itibaren yöremizin kültürünü ve özelliklerini yansıtan isimler verilmeye başlanmıştır. Geçtiğimiz yıl Göksu yılı olarak isimlendirmiştik. Bu yılda Silifke ve çevresinde yaşayan halkımız da bizleri yalnız bırakmayarak festivalimizin amacına uygun bir şekilde kutlanmasını sağladık. Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan festivalimizin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ‘dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36