Duru, Silifke 'de incelemelerde bulundu

Duru, Silifke'de incelemelerde bulundu

Duru, Silifke 'de incelemelerde bulundu

Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru  Silifke’de AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ve Silifke Müze Müdürü Nilgün Yılmazer ile birlikte Silifke Kalesinde ki kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında 12 akademik bilim insanı ve 13 işçiyle yürütülen tarihi Silifke Kalesi’ndeki kazı çalışmalarını inceleyen Emre Duru, Roma döneminden itibaren 20. yüzyıla kadar kesintisiz yerleşim yeri olduğu ortaya çıkarılan Silifke Kalesi'nde, kazı ve restorasyon çalışmalarının bu yılki bölümü tüm hızıyla devam ettiğini belirterek ,kentin sembolü haline gelen Silifke Kalesi’nde yapılan kazı çalışmalarıyla ilgili Silifke Müze Müdürü Nilgün Yılmazer’den bilgiler aldı.

Emre Duru yaptığı açıklamasında, kaledeki kazı ve restorasyon çalışmalarının 2011 yılında başladığını belirterek Roma, Bizans, Karamanoğulları ve Osmanlı dönemine ait izlerin ortaya çıkarıldığını ifade etti.

Kale’nin Orta Çağ'da öneminin arttığını söyleyen Emre Duru, "Karamanoğulları ve Osmanlı döneminde önemli bir kale şehri olan burada kazı çalışmalarını titizlikle ve özveriyle sürdürüyoruz. Silifke Kalesi, uzun süre yerleşim yeri olması dolayısıyla yaşayan bir şehir konumunda. Yaşayan şehirlerde her dönem kendi özelliği ve kendi mimari yapısını da ortaya çıkartır. Dolayısıyla burada gördüğümüz yaşayan şehirlerdeki Türk şehrinin genel karakteristik özelliğini taşıması açısından son derece önemli. Burada yaptığımız çalışmalarda başta kale camisi olmak üzere, bazı birimlerin restorasyonunu tamamlamak, diğerlerini de dondurup bırakmak, gelecek nesle aktarmak temel hedefimizdir.”

AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ise, “Kentimizde sürdürülen kazı çalışmalarına Eski Bakanımız Lütfi Elvan beyin çok büyük destekleri olmuştur. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Silifke Kalesinin kazı çalışmalarında kullanılmak üzere şu ana kadar ki kısmına milyonlarca para aktarılmıştır. Kalemizde bu yıl devam ettirilen kazı çalışmalarını yerinde inceledik. 17. ve 18. yüzyılda bölgenin sivil mimarlık örneklerinin gün ışığına çıkmasını sağlayan ekiplere çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36