Geleneksel Silifke Kermesi Başladı

Geleneksel Silifke Kermesi Başladı

Geleneksel Silifke Kermesi Başladı


Silifke Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği tarafından her yıl 1 -10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Geleneksel Silifke Kermesi bu yıl Silifke Cumhuriyet Alanında kurulan kermes çadırlarında başladı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı Kermes’e Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kafes, Mersin Büyükşehir Meclis Üyesi Yahya Yılmaz, CHP Silifke İlçe Sekreteri Ersin Selvi, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, MESKİ Silifke Şube Müdürü İsmail Keser, Taşucu eski Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Dernek yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

Öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin yararına düzenlenen Kermes’in açılışında Kur’an-ı Kerim okunurken, yapılan konuşmaların ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut bir konuşma yaptı. Turgut konuşmasında, ‘Eğitime destek olmak amacıyla düzenlenen bu tür etkinlikler gerçekten çok önemlidir. Kermesten elde edilecek gelirlerle ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz eğitimlerini daha iyi koşullarda sürdüreceklerdir. İlçemizde hayır işleri gündeme geldiğinde tüm ilçe halkımız el ele vermekte ve birbirine sahip çıkmaktadır. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın ortaya çıktığı kermeslere herkesin elinden geldiğince destek vermesi gerekmektedir. Çocuklarımızın eğitimdeki ihtiyaçlarının el birliği içerisinde karşılanması için kermeslerin önemi büyüktür. Çocuklarımıza maddi ve manevi destek sağlanması, onların daha iyi yetişmesi ve eğitim olanaklarının artması açısından çok önemli olan kermeslerin hepsinin amacının yardım etmek olduğunu unutmayalım ve öğrencilerimizin eğitim görmesi için gönlümüzden koptuğu kadar destek olmayı sürdürelim" diye konuştu.

Silifke Merkez Alaaddin Camii’nde restorasyon çalışmalarının başlamasından dolayı bu süreç zarfında Silifke Belediye binasının altında yapımına başlanan mescitle ilgili olarak, tamamen hayırseverlerin yardımıyla yapılıyor, buranın bir an önce bitirilmesi ve hizmete girmesi için hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz dedi. 

Dernek yetkilileri de her yıl geleneksel olarak düzenlenen Silifke kermesinin bu yıl renkli görüntülere ve ayrı bir coşkuya sahip olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a katılımlarından dolayı teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36