Kardeş şehir dayanışması engellileri güldürecek

Silifke'de engelli ve yaşlı vatandaşların yüzü gülmeye devam ediyor

Kardeş şehir dayanışması engellileri güldürecek

Silifke Belediyesi ile kardeş şehir Bergkamen Belediyesi arasında gerçekleştirilen proje kapsamında, kente gönderilmek üzere hazırlanan tekerlekli sandalye ve medikal ürünlerin protokolü imzalandı.

Bergkamen Belediye Başkanı Ronald Schaefer’in misafiri olarak Almanya’ya giden Silifke Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sami Burkut ve beraberindeki heyet, Başkan Schaefer’i makamında ziyaret etti. Burada kardeş şehir Belediye Başkanı Ronald Schaefer ile Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sami Burkut arasında Medikal Ürünler Protokolü imzalandı.

Kardeş Şehir Bergkamen Belediyesi tarafından Silifke Belediyesi’ne gönderilecek medikal ürünler içerisinde hasta yatakları, tekerlekli sandalyeler, fonksiyonel destekli sandalyeler ve çok sayıda ortopedik yatak bulunuyor.

‘KARDEŞ ŞEHİR DAYANIŞMAMIZ ÖRNEK OLMUŞTUR’

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve Silifke halkının selamlarını ileten Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sami Burkut, ‘İki kardeş şehir arasında ki dayanışma diğer belediyelere de en güzel şekilde örnek olmuştur. Kentimizde yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik yapılan bu yardımlar son derece anlamlı ve bizleri mutlu etmiştir. Böylesi güzel bir proje ile ihtiyacı olan engelli bireylerimizin toplum içerisindeki yaşamını kolaylaştırmış olacağız. Bu projemizin gerçekleşmesinde önemli bir katkısı olan Bergkamen Belediye Başkan Yardımcısı Thomas Hartl’a, Almanya’da ki Silifkeli hemşerimiz iş adamı İshak Çırak’a, heyette bulunan iş adamı İbrahim Fırtına ve Mali Müşavir Erden Doğruöz’e, projeye vermiş olduğu desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.

Silifke Belediyesi olarak kısa sürede hazırlayacağımız güzel bir etkinlikte sizleri de davet ederek hep birlikte bu araçların dağıtımını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Kardeş şehir heyeti olarak sizleri ziyaret etmekten ve sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduk. Bizleri güzel bir şekilde ağırladınız. Emeğiniz ve misafirperverliğiniz için teşekkür ediyor, projemizin her iki belediyemize de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi.

‘SİLİFKE’Yİ VE SİLİFKE HALKINI ÇOK SEVİYORUZ’

Silifkelilerin misafirperverliğinden son derece memnun olduklarını ve kardeş şehri çok sevdiklerini belirten Bergkamen Belediye Başkanı Ronald Schaefer, ‘Medikal Araçlar Projesi kapsamında bizleri hem ziyaret etmeniz hem de festivalimize katılmanız son derece memnun etmiştir. Uzun zamandan beri bu çalışma içerisindeydik. Kardeş şehrimiz Silifke’ye medikal araçlar temini konusunda önemli gayretler gösterdik. Sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Yapılan imza töreninin ardından Almanya-Bergkamen Belediye Başkanı Ronald Schaefer ve Silifke Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sami Burkut, karşılıklı olarak iki belediyenin sosyal yardım çalışmaları hakkında fikir alış verişinde bulundular.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36