Kocamaz, muhtarlarla bir araya geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Kocamaz, muhtarlarla bir araya geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda, genel sekreter yardımcıları ve ilgili daire başkanları ile birlikte muhtarların sorunlarını dinleyerek, 2016 yatırım planları hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz, belediyecilik ve millete hizmetin bir gönül işi olduğunu belirterek, “Mersinlilere verdiğimiz sözleri yerine getirmek için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Ne söz verdiysek bir bir yerine getiriyoruz” dedi.

On üç ilçeden yaklaşık 60 muhtarın katıldığı toplantıda, Mersin genelinde yapılan asfalt çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi veren Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kendimize üç yıl için hedef koymuştuk. Özellikle asfalt çalışmalarımız ile ilgili bu hedefi bir yıl öne çekiyoruz. İnşallah 2016 sonuna kadar asfaltlanmamış yol kalmayacak. Ana yollar bizim görevimiz, köylerin içi ise ilçe belediyelerinin sorumluluk alanında yer alıyor. İnşallah onlar da bu eksiklikleri giderirler ve orada yaşayan vatandaşlarımız hak ettiği hizmeti alır” ifadelerini kullandı.

2016 yılı içerisinde 650 tane köyün mezarlık planlamasını yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz,  “Yılda 200 mezarlığın bakımı ve çevre düzenlemesi ile ilgili gerekli çalışmalar yapılacak. Bununla beraber mobil yıkama araçları hizmet verecek, 20 yeni araç daha alıyoruz. Bu araçlarımız ihtiyaç duyulan yerlerde hizmete sunulacak. Bir taraftan hizmet üretirken diğer taraftan vatandaşlarımızın belediye hizmetleriyle ilgili değerlendirmelerini tespit ediyoruz. Bu değerlendirmeler çerçevesinde de vatandaşların memnuniyetlerinin artması bizi sevindiriyor. Göreve geldiğimizde ‘İlk yıl yapılanma, plan ve proje hazırlığıyla geçecek, ikinci yıl da yatırımlar başlayacak’ demiştik. Söylediğimiz gibi yatırımlarımızı bir bir hayata geçiriyoruz” dedi.

Sorumluluk alanlarında olmamasına rağmen üreticilere destek vermek amacıyla sulama suyu borusu dağıttıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, “Çiftçimize destek vermek amacıyla projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Öte yandan birçok yerde özellikle sahil kenarındaki beldelerde, atık su problemlerinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Amacımız Mersin’i bir turizm cenneti yapmak. Mersin’in turizmden hak ettiği değeri alması için de bu sahillerde içme suyu eksikliklerini tamamlarken diğer taraftan da kanalizasyon şebekelerinin sorunlarını çözecek arıtma tesisleri yapacağız. Bu tür hizmetler öncelikle nüfusun daha yoğun olduğu bölgelerde uygulanacak ve Mersin genelinde tüm yerleşim birimlerinde bir plan program çerçevesinde gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

Muhtarlara Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni bir hizmet birimi olarak oluşturulan 444 2 153 Çağrı Merkezi’ni 7 gün 24 saat arayarak şikayetlerini en kısa zamanda ulaştırabileceklerinin bilgisini veren Başkan Kocamaz, “2016 yılında Mersin’in hangi bölgesinde, hangi yatırımlar yapılacak tespit ettik. Önümüzdeki günlerde yaptığımız bu çalışmaları kamuoyuyla da paylaşacağız. Sonsuz bir bütçe ve kaynağımız yok. Elimizdeki imkanlarla acil olan durumlardan başlayarak, belirli bir program çerçevesinde insan yoğunluğu, ihtiyaçlar ve aciliyet gerektiren işlerimiz başlayacak” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36