Silifke Can eriği çıktı

Silifke Can eriği çıktı

Silifke Can eriği çıktı
 

Mersin'in Silifke İlçesinde Türkiye'de adını duyurmuş Silifke Can eriği çıktı. Örtü altında hasadı yapılacak olan Can eriğinin bu yıl rekoltesi de kalitesi de üreticisini sevindiriyor.

Haber: Atike Ceylan KAÇAR

Geçtiğimiz yıl ilk hasadından 250 ila 300 liraya satılan can eriğinde bu yıl da aynı fiyatları beklediklerini belirten üretici Yunus Ünal 1 dönümlük örtüaltı serasından 3 ton ürün almayı beklediklerini söyledi.

Kış boyunca çocuk gibi baktıkları eriklerini hasat etmek için oldukça heyecanlı olduğunun altını çizen üretici Ünal, "Biz cocuğumuz gibi baktık bu eriklere. Allah izin verirse de pazar günü ilk hasadını yapacağız. Verimi ve kalitesi çok güzel. umarız emeğimizin karşılığını alırız" dedi.

Dalından kopartıp yiyoruz

Sadece üretici değil kendisinin de bir tüketici olduğunu belirten Üretici Ünal, ''Biz kendimizin yemediği hiç bir ürünü pazara sunmayız. Bu nedenle gönül rahatlığı ile eriklerimizi yiyebilirsiniz. Ne bir ilaç kalıntısı ne hormon vardır. Bizler de dalından kopartıp yiyoruz" dedi


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36