Silifke'de demokrasi nöbeti bitti coşkusu bitmedi

Silifke'de demokrasi nöbeti bitti coşkusu bitmedi

Silifke'de demokrasi nöbeti bitti coşkusu bitmedi

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Silifke’deki demokrasi nöbeti de  27'nci gününde coşkulu bir şekilde son buldu.

Darbe girişiminin yaşandığı akşamdan itibaren her gün Anıt Meydanı'nda düzenlenen programa katılan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile tuttuğu nöbeti son akşamda da sürdürdü.

Meydanda toplanan çeşitli siyasi partilerin üyeleri ve vatandaşlar demokrasi sloganları attı. Çalan marşlara eşlik eden halk,  darbe teşebbüsünde bulunanları lanetledi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yenikapı Meydanı'nda düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde yaptığı konuşmada vatandaşların çarşamba gününe kadar alanlarda kalmasını istemesi, vatandaşları son kez nöbet için sokağa döktü.

 

SİLİFKELİLER 27 GÜN NÖBETİ KARDEŞÇE TUTTU

15 Temmuz Demokrasi şehitleri için okunan duaların ardından konuşan AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mustafa Çetin, milletin demokrasiye sahip çıktığını ifade ederek, 27 gündür sokaklarda bizimle birlikte demokrasi nöbeti tutan değerli Silifke halkına teşekkür ediyorum diye konuştu.

Başkan Çetin,  “Demokrasimize yapılan bu kalleşçe girişimi hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Hepimiz biliyoruz ki bu millet, bu vatanı böldürmez, hiç kimse böyle girişimlere heveslenmesin. Milletimizden alamadığı yetkiyi milletimize karşı kullanmaya çalışan adı ne olursa olsun terör örgütlerine karşı halkımız tüm Türkiye´de en güzel cevabı meydanlara inerek vermiş ve vermeye de devam edecektir. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini, yükselişini hazmedemeyenler bu alçakça harekete giriştiler ancak yine başaramadılar ve başaramayacaklar. Ülkemizin yükselişine hiçbir güç mani olamayacaktır, Allah, milletimizin ve devletimizin yanındadır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirim” dedi.

 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise  “27. Gündür burada olan siyasi parti temsilcilerine, oda başkanlarına, STK’lara, muhtarlarımıza ve Silifke Halkına teşekkür ederim” dedi.

 

Kaymakam Cinbir, FETÖ terör örgütünü lanetlediği konuşmasında, “memleketin bölünmez bütünlüğüne göz diken bu milletin birliğine dirliğine, huzuruna, bu milletin mahremine kurşun sıkan ve bu milletin en önemli kurumlarını bu milletin  aziz Türk Milletinin tüyü bitmemiş yetimlerin hakları ile biriktirdiği hazinesinden satın aldığı uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla bu ülkenin Meclisini bu ülkenin Cumhurbaşkanlığını, bu ülkenin Genel Kurmay Başkanlığını, Özel Hareket Daire Başkanlığını, alçakça bombalayacak kadar canileşmiş insanlıktan uzaklaşmış ve birilerinin uşağı haline gelmiş FETÖ paralel devlet yapılanması terör örgütünün bu ülkenin başına açmaya çalıştığı kalkışma tamamen bertaraf edildiğinde tekrar burada yine buluşacağız. milletin birliğine dirliğine geleceğine evlatlarımızın çocuklarımızın geleceğine dair hayallerine alçakça kurşun sıkan alçakları hainleri bir kez daha lanetliyoruz”  dedi.

Kaymakam Şevket Cinbir ; “15 Temmuz 2016 akşamı Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içerisindeki bir grubun yaptığı darbe girişimi aziz milletimizin basireti ve kahraman güvenlik güçlerimizin dik duruşu sayesinde püskürtülmüş, bu grup amacına ulaşamamıştır. Saygıdeğer Silifkeli hemşerilerim, Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi millet iradesini ve demokrasiyi ortadan kaldırmaya kalkışanlara en güzel cevabı Saygıdeğer hemşerilemizin ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla İlçe Meydanı’nı doldurarak vermiş, yüce Türk milleti demokrasi ve millet iradesine sahip çıkmıştır. Milletimiz, bu asil davranışıyla Türkiye’de artık darbeler ve cuntalar döneminin bir daha açılmamak üzere kapatıldığını ilan etmiştir. Bu aziz millet, kendisine silah doğrultanları asla unutmayacaktır. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla sizlerin hizmetindedir. Siz Saygıdeğer Silifkeli hemşerilerime bu darbe girişimi karşısında onurlu ve vakarlı bir duruş sergileyerek demokrasiden yana tavrını koyup milli iradeye sahip çıkma konusunda yediden yetmişe gösterdiği olağanüstü duyarlılıktan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 Demokrasi nöbetine katılan halk ise, 27 gün boyunca bıkmadan tuttuğu demokrasi nöbetinde hem vatanı görevlerini yapmanın gururunu yaşadıklarını hem de insanların kardeşlik ve dostluk duygularının bu vesile ile pekiştiğini söylediler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36