Silifke'de konut sıkıntısı emekliyi vurdu

Silifke'de konut sıkıntısı emekliyi vurdu

Silifke'de konut sıkıntısı emekliyi vurdu
  Mersin'in Silifke İlçesinde Atom Santralinin yapımı için Silifke bölgesine gelen Rusyaların ev kiralarına verdiği yüksek fiyat emeklileri vurdu.

Birçok ev sahibinin emeklileri evlerinden çıkartarak Ruslara kiraya verme telaşı içine girdiğinin altını çizen Tümemekder Silifke Şube Başkanı Bedri Sabancı,

Silifke'de yapılması planlanan TOKİ'nin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Silifke Kaymakamlığı ile birlikte koordineli bir şekilde çalışarak en son 1148 emeklinin başvurularını aldıklarını belirten Başkan Sabancı, "Bir önceki Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir bizleri kongremizde bilgilendirmiş  ve  Silifke Kireç Ocağı ve Doktorlar sitesi mevkilerinde bulunan iki farklı  arazinin kamulaştırarak TOKİ’ye devrinin yapıldığını müjdelemişti. Üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen TOKİ ile ilgili güzel bir haber alamadık. Bizler TOKİ'den biran önce müjdeli haber bekliyoruz. Emeklinin dayanacak gücü kalmadı" dedi.

Başkan Sabancı, "Emekliler için yapılacak olan konutun taksitleri daha önceki örneklerinden yola çıkarak bakarsak dar gelirli emeklinin geliri 3200'ü geçmeyecek. Bizde emekli zaten o parayı almaz. Yapılacak olan konutlarda temeli atılıp maliyet 240'a bölünecek ve taksitlendirme fiyatı ortaya çıkacak denilmişti. Örneklerde gördüğümüz 400-500 lirayı geçmeyecek taksitler var. Böyle bir durumda emekli bu taksiti ödeyebilir. Ama başka türlü ne belediyenin yaptığı konuta ne de yüksek kirada emekli oturabilir" dedi.

RUSLAR KİRALARI ARTTIRINCA EMEKLİ AÇIKTA KALDI

Başkan Sabancı, "Ayrıca Rusların bölgeye gelmesi ve evlere normal kiranın 2-3 kat fazla vermesi ev sahiplerini cezbetti ve bizim emeklilerimizin birçoğu evden çıkartılmak isteniyor. Burada vatandaşta haklı ama emekli ne yapsın. Ruslar 500-1000 dolar kira verirken emekli çaresiz kaldı, Sesimizi hükümet yetkililerinin ve belediyenin biran önce duymasını istiyoruz" dedi.

SİLİFKE BELEDİYES DAR GELİRLİYE DEĞİL, SOSYAL KONUT YAPIYOR

'Öte yandan Silifke Belediyesinin dar gelirlilere sosyal konut projesi yapımına başladığı haberlerinin duyulması emeklileri heyecanlandırdı' diyerek halkın doğru bilgilendirmesini isteyen Başkan Sabancı, "Haberi duyan heyecanla geliyor.  Gelen emekli soruyor TOKİ mi başladı diye. Silifke Belediyesinin yapacak olduğu 32 konutluk projeye dar gelirli değil normal gelirli bir insanın katılması da zor. 50 bin lira peşinat ve 1750 taksit istendiği belirtiliyor. Günümüz şartlarında boş verin emekliyi, memur bile bu konuta kayıt yaptıramaz. 5 bin lira geliri olan bir insan zaten gider bankadan kredi çeker ve evini alır. Sonuç itibariyle bizler emekliyi düşünen idareciler, siyasetçiler istiyoruz" dedi.

SİLİFKE'DE EMEKLİNİN YARISI EVSİZ

Silifke'de Emekliler Derneğine kayıtlı aktif üye olarak 2738 kişinin bulunduğunu belirten Başkan Sabancı, "2738 üyeden yarısı evsiz. Başvurulara bakarak bunu söyleyebiliyoruz. Belki daha da fazla  ve  başvurmadı.  TOKİ’nin  yapacağı konut projesi için hala kayıtlara devam ediyoruz. Emekli heyecanlı. Biran önce müjdeli haber bekliyoruz. Emeklinin dayanacak gücü kalmadı" diyerek seslerini duyulmasını istediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36