Silifke ‘Gülnar Bir Derneği’nden tanışma ve kaynaşma etkinliği

Gülnar Bir Derneği Silifke temsilcilik yönetimi tarafından "tanışma ve kaynaşma etkinliği " düzenlendi.

Silifke ‘Gülnar Bir Derneği’nden tanışma ve kaynaşma etkinliği

Gülnar Bir Derneği Silifke İlçe Temsilcilik Yönetimi, "Bir Oyuncak, Bir Mutluluk" isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Silifke Belediye Kültür Merkezinde "tanışma ve kaynaşma etkinliği " düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan etkinlikte, Gülnar-Bir Silifke İlçe Temsilcilik Yönetim Başkanı Abdurrahman Üner açılış konuşması yaptı.

Üner, etkinlik ile Silifke'de yaşayan Gülnarlıların dayanışma birlikteliğinin sağlanarak, Gülnar ve Silifke köylerinde bulunan ana okullarda eğitim gören, geleceğimiz, gözlerimizin nuru, minik öğrencilerimize oyuncak temin edilerek, onları mutlu etmek olduğunu belirterek, etkinliğe katkıda bulunan Silifke Belediyesi, Gülnar Belediyesi, tüm sponsorlara ve programı hazırlayan organizasyon komitesine teşekkür etti.

Ardından Silifke Temsilciliği yönetim kurulu üyeleri Başkan Yardımcısı Havva Neşe Uyan, Sekreter Selda Sargın, Sayman Mustafa Salim Çivi, Üye Mürsel Tekin, Mehmet Yıldız, İbrahim Akış’ı tanıttı ve çalışmaları için teşekkür etti.

 Gülnar Bir Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cengiz Ertürk ise konuşmasında; Derneğin kuruluş aşamasında yapılan çalışmaları, kurulan komitelerle oluşturulan örgütlenme yapısını, bugüne kadar yapılan etkinlikler, derneğin genel misyonu hakkında bilgi verdi. Derneğin çalışmalarında ilerlerken iki temel prensiple yol aldıklarını vurguladı. Birinci öncelik derneğin icracı bir yapıda olması gerektiği, ikinci prensip ise sadece Gülnar değil tüm Türkiye, hatta yurt dışında da temsilcilikler oluşturularak örgütlenmenin kapsamını anlattı.

Gülnar’ı tanıtan geniş kapsamlı bir dergi çalışması yürüttüklerini ve yakın zamanda basımı yapılacağını belirten Ertürk, Gülnar-Bir kart adıyla dernek kimliği oluşturularak, üyelerin anlaşmalı işyerlerinden indirimlerden faydalanmasını sağlayacaklarını ifade etti. Bu etkinlik için katkıda bulunan tüm sponsorlara, Gülnar-Bir Silifke Temsilciliği yönetimine ve tüm konuklara teşekkür etti.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise konuşmasında; kendisinin de hem Silifkeli, hem de bir Gülnarlı olduğunu ve bundan büyük gurur duyduğunu dile getirdi.

Gülnarlıların her yerde birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını ve bunu takdir ettiğini belirten Turgut,  Bu tür etkinlikler gerçekleştiren bütün sivil toplum örgütlerine destek verdiklerini, her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. Konuşmasının ardından kendi aile büyüklerinin Silifke ve Gülnar bağlantısını anlatan Turgut,  Programı gerçekleştiren Mersin Gülnar Bir Derneği ve Gülnar Bir Silifke Temsilciliğine teşekkür etti.

Etkinlikte gecesinde Silifke’de işletmeci ve Arkeolog Nazmi Söylemez tarafından Gülnar tarihini anlatarak, Gülnar’ın isminin nereden geldiğini ve Gülnar tarihi ile ilgili yapılan araştırmalar konusunda bilgi verildi. Ardından Gülnar tarihi ile ilgili kitap yazan F. Saadet Bilir ve Gülnarlı Yazar Ali İhsan Bilir kendilerinin çok bilinmeyen yönü olan ve şiir kitaplarına esin kaynağı olan Gülnar’dan Silifke’ye gelişini konu alan söyleşi gerçekleştirdiler.

Fatma Saadet Bilir; Gülnar’ın okuma yazma oranının çok yüksek olduğunu, yurt içinde ve yurt dışında birçok bürokrat ve vatandaşı olan bir ilçe olduğunu ifade etti.  Gülnar’da Türkçe öğretmenliği de yapmış olan Bilir, Gülnar hakkında yazdığı kitapların nasıl oluştuğunu anlattı. Gülnar’ın kapalı bir Yörük laboratuvarı olduğunu, geleneklerini korumuş, değişime uğramamış ve Orta Asya’dan gelen şaman kültürünün bile devam eden yerleşkelerin bulunduğunu ifade etti.

Gecede; Gülnar konusunda araştırma yapan Araştırmacı-Yazar Ahmet Zeki Teoman’ı minnetle anılarak, Karacaoğlan’dan şiir düeti, Mersin Altan Erkekli Gençlik ve Sanat Kulübü Arbens Sanat Tiyatro topluluğu tarafından, Madde bağımlılığını konulu "Kayıp Hayatlar" oyunu sergilendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36