Silifke şehidini dualarla uğurladı

Silifke şehidini dualarla uğurladı

Silifke şehidini dualarla uğurladı

  

Hakkari’nin Ağaçdibi köyü kırsalında PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin, Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

 HABER: ATİKE CEYLAN

Silifkeliler Şehidini Gözyaşlarıyla  ve dualarla Uğurladı

Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Ağaçdibi köyü kırsal kesiminde cumartesi sabahı meydana gelen çatışmada 4 terörist ölü ele geçirilirken, 3 asker de şehit düşmüştü. Çatışmada şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Mehmet İlker Şahin'in naaşı, bugün Memleketi Mersin'in Silifke ilçesine getirildi.

Şehidin naaşı ilk olarak Yeni Mahalle'deki babaevine getirildi. Daha sonra kalabalık eşliğinde Yeni Mahalle Evyap Camii'ne getirilen şehidin cenazesi, ikindi namazına müteakip Mersin İl Müftüsü tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından top arabasına konuldu. Ardından Silifke halkının tekbir sesleri arasında Silifke Asri Şehir mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.

Şehidin cenazesi mezarlığa götürülürken on binlerce vatandaş teröre lanet okudu.

Cenaze törenine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, şehidin annesi Teslime Şahin, babası Ali Şahin ve şehidin eşi Özlem Şahin'le görüşüp acılarını paylaştı. Bakan Elvan, tören öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ı telefonla arayarak, şehidin babası Ali Şahin ile görüştürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin babasına taziyelerini bildirdi.

Şehidin küçük oğlu Şehidin 2 yaşındaki oğlu Ali Yusuf’a Silifke ilçe Kaymakamı Şevket Cinbir’in eşi Hayriye Cinbir balon verirken, kadın komutan ise şehit oğluyla balon oynadı.  6 yaşındaki Elçin ve Ecrin adlı ikiz kızları ise tören alanına getirilmedi.

 Şehit esinden asker selamı

 Şehidin eşi Özlem Şahin şehit Mehmet İlker Şahin’in naaşı top arabasıyla geçtiği sırada asker selamı yaparak eşini son kez uğurladı.

Törene Bakan Lütfi Elvan'ın yanı sıra AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, komutanlar ve on binlerce vatandaş katıldı.
































Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36