SİLİFKE’DE 6 MAHALLE İÇME SUYUNA KAVUŞTU

SİLİFKE’DE 6 MAHALLE İÇME SUYUNA KAVUŞTU

SİLİFKE’DE 6 MAHALLE İÇME SUYUNA KAVUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke ilçesinde 6 mahalleye içme suyu temini sağlayacak olan MESKİ Grup İçme Suyu Temin Projesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Silifke Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer, Silifke İlçe Kadın Kolları Başkanı Leyla Çam, Taşucu Ülkü Ocakları Başkanı Emir Cömert, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Köy demeden, belde demeden, mahalle demeden her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Rabbim bizi size hizmet etmek için yaratmış. Ömrümün büyük bir bölümü bu topraklara hizmet etmekle geçti. Sizler destek verdiğiniz sürece bizler sizin hizmetkârınızız” dedi.

Başkan Kocamaz, konuşmasının devamında, “Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği destekten, Silifke’ye yaptığı hizmetlerden dolayı Silifke Belediyesi’ne huzurunuzda teşekkür ediyorum. Seçim süresinde kime oy verirseniz, o kişi size hizmet vermeye mükelleftir. Belediyecilik size verilen beytülmalı sonuna kadar koruyarak, kollayarak yapılır. Ama bu görevi zaman geçirmek için kullanırsanız vatandaş buna bir kere inanır. Sizler bize inandınız, güvendiniz bizler de size hizmet borçluyuz” ifadelerine yer verdi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, “Biz geniş bir coğrafyaya hizmet ediyoruz. Yılların getirdiği sorunlar var. Biz hem Büyükşehir Belediyesi hem de Silifke Belediyesi olarak elimizden geleni, gece gündüz demeden yapıyoruz. Tabi hizmetler her zaman olacak ama daha önemlisi bizim birlik ve beraberliğimizi korumak. Alanımızın tamamını neredeyse kadınlarımız, gençlerimiz dolduruyor. Birlik, beraberlik içinde bu güzel hizmeti burada kutluyoruz. Bu anlamlı ve güzel hizmet için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum. Ayrıca Kurban Bayramınızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, konuşmasında “Öncelikle anaların ağlamadığı, şehit haberlerinin gelmediği bir bayram diliyorum. Mersin’de yolsuzluğu ve susuzluğu bitireceğim deyip yola çıkan, o günden bu güne kadar bu sorunların büyük bölümünü halleden Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız hep ‘Ben köylülerimize söz verdim, ne pahasına olursa olsun yol ve su problemini çözeceğim’ diyor. Bu yıl yaşanan kuraklığa rağmen her yeri suyla buluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Gündüzler Mahalle Muhtarı Durhasan Gökçe ise, “Köyüm ve kendi adıma mahallemize yapılan bu hizmet için teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

 

6 Mahalleye İçme Suyu

Gündüzler Mahallesi’nde açılan sondajdan 14 lt/sn su alınması ile beraber Gündüzler, Yenisu, Nasurullah, Kepez, Eskisabah ve Kargıcak (bir kısmı) olmak üzere 6 mahalle içme suyuna kavuştu.

MESKİ Grup İçme Suyu Temin Projesi ile Aksıfat Kaynağı’nda suyun azalması nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşaması üzerine yapılan jeofizik etüdler sonucunda, Gündüzler sondajı açılarak, 1500 metre terfi hattı ve 6500 metre isale hattı döşendi. Ayrıca proje kapsamında terfi hattı ve isale hattı yapımına ilave olarak, enerji nakil hattı, trafo ve pompa montajı da yapıldı.

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36