Silifkelileri Polis Teşkilatımızın Yanında Görmek İsterdim

Silifkelileri Polis Teşkilatımızın Yanında Görmek İsterdim

Silifkelileri Polis Teşkilatımızın Yanında Görmek İsterdim

 Kaymakam Şevket Cinbir; Silifkelileri polisimize destek vermeye ve işbirliği yapmaya davet ediyorum.

Türk Polis Teşkilatının 171. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Kutlama törenlerine katılan Kaymakam Şevket Cinbir; Bu törende Silifkelileri, Milletin bağrından çıkmış, gecesini gündüzüne katarak vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayan Türk Polis Teşkilatımızın yanında görmek isterdim diyerek sitemini belirtti.

 Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Silifke’de de kutlandı.

 Atatürk Anıtı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan kutlama programı kapsamında, İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Şenocak, Atatürk anıtı’na Çelenk sundu.

 Çelenk sunma töreninin ardından programa Halk Eğitim Merkezi Toplantı salonunda devam edildi. Polis çocuklarının okuduğu şiirler ve yine baba ve anneleri için yazdıkları kompozisyonlar katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

 Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Şenocak yaptı. Şenocak konuşmasında, “Teşkilatımızın 171. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Yaşanan her üzücü olayda, acımızı bizimle paylaşan sizler, bu mutlu günümüzde de yanımızda olarak hem mutluluğumuza mutluluk kattınız, hem de bizleri onurlandırdınız, Bu nedenle kendi adıma ve teşkilatım adına sizlere saygı ve şükranlarımı sunuyorum.

 Kurulduğu günden bu güne dek teşkilatımıza verilen halkımızın canını, malını ve namusunu koruma vazifesi, sizlerde takdir edersiniz ki son derece mühim ve kutsal bir vazifedir. Bu görevi yerine getirirken mevcut anayasa, yasalara bağlı kalarak temel insan hak ve özgürlüklerine dokunmadan, bilimsel gelişmeleri takip ederek sürekli kendisini geliştiren yenileyen bir teşkilat olarak görev yapmak, halkımıza güvenlik hizmeti sunmak durumundayız” dedi.

 POLİSLİK MESLEĞİ FEDAKARLIK, SABIR VE DİRAYET İSTER 

Şenocak, “Özellikle mesai arkadaşlarıma belirtmek isterim ki; Polislik mesleği fedakarlık, sabır, bedensel ve zihinsel dirayet gerektiren bir meslektir. Ülkemiz dahilinde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde TSK mensupları ve emniyet güçlerimizin verdiği mücadele aslında mesleğimizin fedakarlık mesleği olduğunu, zor bir meslek olduğunu, gönül işi olduğunu ortaya koymaktadır.

 Her ne şart altında olursa olsun, yılmadan, korkmadan, azim ve kararlılığımızı kaybetmeden halkımızın güvenliğini yasalara bağlı kalarak temel insan hak ve özgürlüklerine dokunmadan görevimizi ifa etmeye, suçları aydınlatmaya, toplumun birbiriyle kaynaşmasına yardımcı olmaya, ülkemizi bölmek, devletimizi yıpratmak için çalışan şer odaklarını canımız pahasına ortadan kaldırmaya, bertaraf etmeye devam edeceğiz. Siz Silifkeli vatandaşlarımızın bizlere verdiği destekle bir huzur kenti olan Silifke’mizde güven ve huzur ortamının devamı için gece gündüz demeden yorulmadan çalışmaya ve güvenlik hizmeti vermeye devam edeceğiz.

 Bu mutlu günümüzde devletimiz ve milletimizin selameti uğruna canını veren şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anarken, geride kalan dul ve yetimlerine şükranlarımızı sunar emekli ve gazilerimizi minnetle anar görevde olan meslektaşlarımıza görevlerinde başarı sağlık ve mutluluklar diler saygılar sunarım” dedi.

 BAŞI HER SIKIŞTIĞINDA POLİSİMİZİ ARAYANLARI BURADA GÖRMEK İSTERDİM

 Kaymakam Şevket Cinbir, yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. Yılını kutladıklarını kaydetti.

 Polis bölgesinde polisin, jandarma bölgesinde jandarmanın kendisine tevdi edilen kamu düzenini sağlama, vatandaşın canını, malını koruma görevlerini ülkenin her köşesinde büyük bir özveriyle yaptığını ifade eden Cinbir, görev yaptığı yerlerde de bu özverili çalışmalara hep şahit olduğunu belirtti.

 Polisin sadece belindeki silaha güvenerek görev yaparsa sadece zülüm olacağını, gerektiğinde de sadece kalbinin sesini dinlerse ve belindeki silaha davranmazsa, gerektiğinde zor kullanma yetkisini kullanamazsa da o zaman görevini yerine getiremeyeceğini vurgulayan Cinbir, “Yapılması gereken bileğinin gücüyle yüreğinin sesini birleştirmek gerekir. Haberlerde izliyoruz, görüyoruz polis dediğimiz zaman cami avlusuna terk edilmiş bebeklere analık, babalık yapan insandan tutun, aynı zamanda kuyumcunun bütün varlığı soyulurken anında orada olup, varlığını hırsızın elinden kurtarandır. Polisin bu yürütmeye çalıştığı emniyet ve asayiş hizmetinden yararlananların bir kısmının bu salonda olmasını beklerdim. Bu salonda polisimizle yan yana omuz omuza, ön öne, arka arkaya neyse bu salonda olmaları gerekirdi. Silifkeli işadamlarının, iş yapanların ve evinde rahat uyuyan vatandaşların da bir kısmının burada olmasını beklerdim. Burada polisimizi her sıkıştığında arayan bazı kamu görevlilerimizin de bugün bu salonda olmasını beklerdim. Bunun ciddi bir eksiklik olduğunu düşünüyorum” dedi.
 HALKIMIZI POLİSİMİZLE İŞ BİRDLİĞİ YAPMAYA DAVET EDİYORUM

 Silifkeli vatandaşların ilçede huzur ve güvenliğin sağlanmasında güvenlik güçleriyle işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Kaymakam Cinbir, “Her şeyden önce Silifke’de huzuru sağlamak istiyorsak, esnaflarda huzurun hakim olmasını istiyorsak, öğrencilerimizi uyuşturucu batağının içine çekmeye çalışanların bertaraf edilmesini istiyorsak, eğer çocuklarımızın evden çıkıp okula gittiğinden, okuldan çıkıp evlerine sağ salim dönmesini istiyorsak bütün Silifkelilerin polisle işbirliği yapması gerekir. Silifkelileri polisimize destek vermeye davet ediyorum, polisimizle işbirliği yapmaya davet ediyorum” dedi.

 Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına da değinen Kaymakam Cinbir, “Memleketin bölünmez bütünlüğüne göz diken şer odaklarıyla mücadele ederken şehit olan aziz şehitlerimizi, yiğitlerimizi şükranla anıyorum. Artık haberlere bakmaya çekiniyorum. Her gün her hafta yuvalara kor düşüyor, ateş düşüyor, analar evlatlarını uğurluyor, eşler kocalarını uğurluyor. Evlatlar babalarının ardından gözyaşları döküyor, babalarının ardından boynu bükük bakıyor. Bütün bu acıların bitmesini istiyoruz. Bu memleketin bölünmez bütünlüğüne göz diken şer odaklarına şunu söylüyorum bizi oyalamasınlar. Bizim hedeflerimiz var, biz çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarak güçlü Türkiye olarak dünyaya huzuru sevgiyi vermek, insanlık değerlerini taşımak istiyoruz” dedi.

 Kaymakam Cinbir, sözlerinin sonunda Türk Polis teşkilatının 171. Yılını kutladığını, şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

 Üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı Polis Memuru Ahmet Ballı, Adem Özdemir, Ahmet Biçer, Lezgi Özcan, Yakup Zengin, Mehmet Güler, Ersin Bodur, Osman Çirkin, Burhan Ali Alkan ve Mehmet Bilgiç’e Kaymakam Şevket Cinbir başarı belgesi verdi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36