Toroslar'da Sanat Sokakta

Toroslar Belediyesi, sanatı sokağa taşıdı. Güneykent Mahallesi'ndeki toplu konut binalarının duvarları dünyaca ünlü ressamlar Frida Kahlo, Diego Rivera ve Van Gogh'un en güzel eserleriyle bezendi.

Toroslar'da Sanat Sokakta

Toroslar Belediyesi, sanatı sokağa taşıdı. Güneykent Mahallesi'ndeki toplu konut binalarının duvarları dünyaca ünlü ressamlar Frida Kahlo, Diego Rivera ve Van Gogh'un en güzel eserleriyle bezendi.

Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Güneykent Mahallesi'ndeki toplu konut binalarında 3'üncü reprodüksiyon çalışması olan Van Gogh'un "otoportre' eserini inceledi.  Başkan Yılmaz; "Toroslar'ı farklı kılan bu projemizin, topluma ve hayata yansıması da farklı oluyor. Hemşehrilerimizden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Hatta mahalleli artık yön tarifini de bu binaların resimleriyle yapıyor" dedi.

Toroslar Belediyesi'nin, Akbelen Bulvarı'nın ardından Güneykent Mahallesi'nde bulunan toplu konut binalarında başlattığı 'Bulvar, Cadde ve Sokaklarda Cephe Düzenlemesi’ projesinde 3'üncü reprodüksiyon çalışması da tamamlandı.

Güneykent Mahallesi'ndeki konutların duvarlarına Ressam Nazife Bilgin Hazar tarafından nakış nakış resmedilen dünyaca ünlü ressamlar Frida Kahlo'nun "Ben ve Maymun", Diego Rivera'nın “ayçiçekleri ve kadınlar" reprodüksiyonun ardından Van Gogh'un "otoportre" çalışması yapıldı.

"Bu Proje İle Mersinimizin Güzelliğine Daha Da Güzellik Kattık"

Çalışmaları yakından takip eden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bu proje ile ilçeye estetik ve güzel bir görünüm kazandırdıklarını belirterek; "Önceki dönemde Akbelen bulvarında duvar çalışması yapılmıştı. Güneykent Mahallemizde bu projeyi devam ettiriyoruz. Ressam Nazife Bilgin Hazar'ın hünerli ellerinden çıkan bu eserler  ile Toroslarımızın sokakları adeta sanat galerisine döndü. Sanat eserlerinin hayatın içinde yer alması, buradan her sabah geçen hemşehrilerimizin bunları görerek güne başlaması  bizleri mutlu ediyor. Her kentin bir ruhu ve güzelliği vardır. Bu çalışmamızla Mersinimizin güzelliğine daha da güzellik kattık. Bu binalar yaklaşık 30 yıllık. Aynı zamanda mahallelerimize değer katmış ve gerçek hayata sanat eserlerini çekmiş oluyoruz" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, duvar renklendirme çalışmalarının etap etap devam edeceğini belirterek; "Bu çalışmamızı devam ettireceğiz. Bulvar üzerindeki uygun olan tüm binalara sanat eserlerini resmedeceğiz. Bazı binalarımızın dış cephelerinde de panjur ve renklendirme çalışmaları da yapacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz, inceleme sırasında çocuklarla da yakından ilgilenerek, duvar resimlerinin önünde hatıra fotoğrafı da çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79