YÖRÜKLER, BAŞKAN KOCAMAZLA GÜLÜYOR

YÖRÜKLER, BAŞKAN KOCAMAZLA GÜLÜYOR

YÖRÜKLER, BAŞKAN KOCAMAZLA GÜLÜYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yörük kültürünü ayakta tutabilmek amacıyla sürdürdüğü kırsala hizmet maratonu, kilometrelerce uzakta, Torosların zirvesinde yaşayan yörüklerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Başkan sözünü tutuyor, susuz-yolsuz yer kalmıyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın “Zoru başarırız, imkansız zaman alır” sözünden hareketle dağları aşan hizmet maratonu sayesinde Mersinliler, herkese eşit hizmet anlayışının ayrıcalığını yaşıyor. Özellikle kırsal kesimlerde sunduğu hizmetlerle takdir toplayan Büyükşehir Belediyesi, tükenmek üzere olan yörük kültürünü ayakta tutabilmek ve yayla turizmini canlandırabilmek amacıyla yürüttüğü çalışmalar sayesinde yörüklerin ve yaylacıların yüzünü güldürüyor.

Anamur’un Kaşpazarı Yaylası’nda yıllardır yol hasreti çeken yörüklerin yolunu açarak takdirleri toplayan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 30 yılı aşkın süredir özlemle beklenen Mut ilçesi Evren Güzleği Yolu’nu Başkan Burhanettin Kocamaz’ın talimatıyla asfaltla tanıştırdı. 2016 yılında 7,5 kilometresi ilk kez asfaltlanan 18 kilometrelik yolun geri kalan kısmında da yoğun bir çalışma başlatıldı. Ekipler bir taraftan yol genişletme çalışması yaparken, diğer taraftan da zemin sıkıştırma ve sathi kaplama asfalt yol yapımı çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Mut ilçe merkezine 55 kilometre uzakta bin 500 metre rakıma ulaşan ekipler, Evren, Çamlıca, Kırkkavak, Zeytinçukuru, Tekeli ve Suçatı mahallelerinin faydalandığı Evren-Çamlıca Yaylası’nda yaşayan 250 hanenin yıllardır özlemini çektiği yol hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Uzun yıllardır herkesin sözünü verdiği ancak sadece Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın verdiği sözü tuttuğunu anlatan yörükler, yapılan yol ile en önemli sorunlarının ortadan kalktığını ifade ederek Başkan Kocamaz’a teşekkürlerini iletiyor.

“Bu yol tek emelimizdi”

Yayla yolunun yıllardır tek emelleri olduğunu ve bu emele Başkan Kocamaz sayesinde kavuştuklarını anlatan Evren Mahalle Muhtarı Mustafa Arslan, “Bu yol birçok mahallenin yayla olarak kullandığı yerin yolu. Bu yol Türk milletini temsil eden Torosların eteklerinde yaşayan yörüklerin yolu. Bu yol için Burhanettin başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bu yol yıllardır istediğimiz tek emeldi. Bu emelimize de Başkan Kocamaz sayesinde kavuştuk. Bu yol yapılmadan çamur, toz ve dumanın içindeydik. Kış geldiği zaman elmamız, armudumuz yaylada oluyordu ama araçlarımız çıkamıyordu. Araçlar çamura batardı, kayar, şarampole yuvarlanırdı. Yazın da tozdan dumandan geçilmiyordu. Ama şimdi bu asfalt sayesinde yılın dört mevsiminde de yaylacılık olacak. Bu yol sayesinde daha şimdiden yaylamıza göç almaya başladık. Yaylamızda 250 hane var ve daha da artar. Elektriğimiz bile vardı ama yolumuz yoktu. Şimdi bu eksik de ortadan kalkıyor ve bunun için Burhanettin başkanımıza köylerimiz ve kendi adıma teşekkür ederim” derken, 1987 yılından beri toz ve çamur içinde bu yolu kullandıklarını aktaran Çamlıca Mahalle Muhtarı Ali Telli de “1965 doğumluyum. 1972 yılından beri de bu yolu bilirim. Eskiden bu yolu eşeklerle giderdik, 4-5 saatte ancak çıkabilirdik. 87 yıllarında bu yol ufak bir tadilat gördü ve o günden beri de tozun çamurun içinde bugünlere geldi. Burhanettin başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bu bölgede insanlar yaylalara daha rahat çıkabilecek. O zamanlar 10 hane varsa şimdi benim mahallemden 50-60 hane olacak. Burhanettin başkana helal olsun söz verdi yaptı. Susuz, yolsuz köy bırakmayacağım demişti, sözünü yerine getirdi. Allah yapan ve yaptıranlardan razı olsun. Mahalle sakinlerimiz de başkanımıza minnettar” diye konuştu.

“Siyasetçi söz verir yapmaz, Kocamaz ise yapar”

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı çalışkan, dürüst, işini iyi yapan bir siyasetçi olarak tanımlayan Evren mahallesi sakinlerinden Mehmet Şahin, “Yıllar önce ben de muhtarlık yapmıştım. Burada yol yoktu. Yaya olarak hayvan sırtında yaylaya ulaşıyorduk. Daha sonraki yıllarda bir yol açıldı ama bu yol sadece gidebilecek düzeydeydi. Yıllardır en büyük arzumuz buranın asfaltlanmasıydı. Bu memlekete emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Burhanettin başkan bizim gözümüzde çalışkan, dürüst, işini iyi yapan bir siyasetçi. Siyasetçi söyler yapmaz derler ama Burhanettin başkanda bunu görmedik. Kahvehanede otururken yapılacak demişti, sağ olsun onu da yaptı” sözleriyle teşekkürlerini iletirken, geçmişte yaşadıkları zorlukları anlatan Çamlıca Mahallesi sakinlerinden İbrahim Tekin ise “Başta devletimize Kocamaz’a teşekkür ederim. Bizim yaya yapalak, bocalayarak çıktığımız yolları helikopter inecek şekilde yaptı. Buranın önceki halinde keçiler gezerdi. Bazı yerlerinde yerde sürünerek, bazı yerlerinde eşeğin kuyruğunu kıvırarak, bazı yerlerinde yükü devire devire sabah yola çıkıp yatsı zamanına ancak varabilirdik. Bu zamanları yaşadık. Söylemeyle bitmeyecek kadar teşekkür ederiz. 7’den 70’e herkes yaptıklarını biliyor. Sadece bize değil diğer köylere yaptığı hizmetleri de duyuyoruz. Bundan 10 yıl evvel bir tokalaşmıştım, hizmet getireceğim demişti. Biz yoksulluktan, o iş yoğunluğundan görüşemiyoruz ama bir kez daha elini sıkıp verdiği sözü tuttuğu için teşekkür etmek isterim” sözleriyle bölge halkının Başkan Kocamaz’a verdiği değeri ifade etti.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36