'Himayetim' projesi hayata geçiriliyor

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve eşi Hayriye Cinbir, tüm Türkiye’ye örnek olabilecek “Himayetim” adlı projeyi Silifke’de hayata geçirmek için okul müdürleri ve rehberlik öğretmenleri ile fikir alışverişinde bulundu.

'Himayetim' projesi hayata geçiriliyor

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Silifke Halk Eğitim Merkezi salonunda toplantı düzenlenen toplantıda:  yetim ve öksüz çocuklar ile parçalanmış ailelerin çocuklarının sorunları hakkında toplumda farkındalık ve duyarlılık oluşturulmasını hedeflenen “Himayetim” projesi  masaya yatırıldı.

 Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir başkanlığında yapılan toplantıya eğitim gönüllüsü kaymakam  eşi Hayriye Cinbir, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftci, Silifke genelindeki okul müdürleri ve rehber öğretmenlerden katıldı.

YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZDIR

Yoğun bir katılımla düzenlenen toplantıda Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, “uygulamayı düşündüğümüz  ‘Himayem’  adlı proje ile anne-baba eksikliği yaşayan çocuklarımıza devletin sıcak yüzünü göstermek, kimsesizlik duygularını tamamen gideremesek de bir nebze olsun azaltmaya çalışmak en büyük gayemizdir. Toplumumuzun geleceği olan çocuklar başta olmak üzere herkese hayırlı olsun”  dileklerinde bulundu.

Kaymakam Şevket Cinbir, “Himayetim” Sadece  etim ve öksüz çocuklar değil,  parçalanmış aile çocukları tespit edilmiştir.  Bu çocukların yaşadıkları aileler inceleniyor.  Maddi durumu iyi olmayanlara ihtiyaç duydukları yardımlar yapılıyor. Proje ile  Toplumdaki sosyal yardımlaşma ve dayanışma bilincinin güçlendirilmesi,  aile ve çocukların sosyal entegrasyonu ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılımlarının sağlanması, Eğitim, sağlık, sosyal yardım ve sosyal hizmet gibi kamu hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması, Aile ve çocukların sosyalleşmeleri ve zararlı alışkanlıklardan korunmaları hedeflenmektedir” dedi.

BİZ SİLİFKE AİLESİYİZ VE YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Silifke’de yapılacak ihtiyaç analizi ile belirlenecek alanlarda meslek edindirme, girişimcilik  kursları açılarak anne veya babaların istihdam edilebilirlikleri ve iş kurma kapasitelerinin geliştirilmesi sağlanacak. İş kurma veya iş bulmalarına yardımcı olunacak, Üniversitede okuyan yetim veya öksüz çocuklar ayrıca takip edilecek, maddi ve manevi yönden desteklenecek, içinde bulundukları yoksunluktan etkilenmemeleri için gereken yapılacak, (burs sağlama v.b.) Silifke genelinde komşuluk ilişkilerinin güçlenmesine yönelik çalışmalar yapılacak,  yetim ve öksüz çocuklar ile ailelerine arkadaş, dost, ağabey, kardeş, amca, teyze olabilecek aileler belirlenerek dayanışma ve yardımlaşma içinde olmaları sağlanacak, bunun organize ve  takibi için” Silifke’deyiz, Biz Silifke Ailesiyiz ve Yalnız Değilsiniz “sloganıyla bir birim oluşturulacak. Çocukların yaşları, devam ettikleri okullar, ilgi ve yetenekleri  (sanat,spor v.b.) dikkate alınarak oluşturulacak gruplar için hazırlanacak programların uygulanması sağlanacak. Sosyal sorumluluk bilincinin güçlenmesini sağlamak için bütün Silifkeliler projenin paydaşıdır” dedi.

Eğitim Gönüllüsü Hayriye Cinbir ise:  “Çocuklar Gülsün ki herkese bayram olsun. Zira çocukları gülmeyen bir toplumda gerçek manada bayram yaşanmaz” diyerek kendisinin de eğitim sektöründe olduğunu ve  kendisine düşen görevi seve seve yerine getireceğini söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36