Silifke sokaklarını süsleyecek

Silifke’de Taş Oymacılığı Sempozyumu düzenleneceği bildirildi.

Silifke sokaklarını süsleyecek
Haber: Atike Ceylan Kaçar

Silifke Belediyesi 43. Uluslar arası Kültür Haftası öncesinde 30 Nisan tarihinden 20 Mayıs tarihleri arasında taş oymacılığı sempozyumu düzenleyeceğini öğrenildi.

Bölgenin taşının oymak için uygun olduğu göz önüne alındığında ve Silifke’nin temalarının çalışılacağı sempozyumda birbirinden güzel eserlerin çıkacağına inandığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Turgut“Festival haftamıza kadar bir Taş heykel sempozyumu yapmayı planlıyoruz. 5 adet heykel yapılması için bu çalışmanın 30 Nisan tarihinden 20 Mayıs tarihine kadar devam etmesini düşünüyoruz.  Burada ortaya çıkacak olan eserlerin yanı sıra Göksu parkının giriş kapısı içinde uygun bir çalışma yapılmasını düşünüyoruz. Umarız ki yapılan eserler ilçemizi daha da güzelleştirecektir. Hem sanatı hem doğamızı anlatan bu çalışmalar kentin belirli yerlerinde sergilenecektir” dedi.

Bu durumu duyan vatandaşlar ise,  “Güzel bir çalışmaya imza atılacağını, örnek olarak ise Taşucu beldesinde yapılan mermer heykeller olabilir. Gerek yerel gerekse yabancı turistler tarafından bu heykeller oldukça beğeni topluyor. Taş oyma sanatından yapılacak olan Silifke temalı bu heykellerde enimiz ki halk tarafından da çok beğenilecektir. Belki bu alanda bir örnek olacaktır” diye konuştular.

 

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36